Çılbır

Malzemeler

  • Kişi başına 1 yumurta
  • Bir orta boy yoğurt
  • Bir kaşık margarin
  • Az tuz
  • 1/2 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 bardak su

    Hazırlanışı

    •  Geniş yayvan bir kapta bir bardak su kaynatılır.
    •  Kaynayan suya kişi başına 1 adet gelecek şekilde yumurtalar kırılır (yumurtaların şekli bozulmamalıdır).
    •  Diğer tarafta yuvarlak bir tepsinin içine (payreks olabilir) hafifçe ılıtılmış yoğurt konulur ve tepsiye yayılır.
    •  Pişen yumurtalar delikli bir kepçe ile şekilleri bozulmadan alınıp yoğurdun üzerine dikkatlice yerleştirilir (yumurtaların sarısı kayısı kıvamında olmalıdır).
    •  Üzerine tereyağında hafifçe çevirdiğimiz kızdırılmış biber gezdirilir.
    •  Bu yemek sofraya oturulmadan az önce hazırlanmalıdır.

0 Response to "Çılbır"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wibiya widget

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme