Çiğ Börek

Malzemeler

  • 4 su bardagı un,
  • 1 yemek kaşığı yoğurt,
  • 1 çay kaşığı tuz,
  • 1 su bardağı su,
  • 1 su bardağı sıvıyağ kızatmak için.
  • İç Malzemesi:
  • Kıyma, peynir ya da patatesli yapılabilir.

    Hazırlanış

    • Hamur için unu bir kaba eleyin. Üzerine yoğurt, tuz ve suyu ekleyip yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde 15 eşit beze koparın. Hamurdan her birini unlanmış tezgahta merdane ile tatlı tabağı büyüklüğünde açın. Açtığınız hamurlara harcı paylaştırın. Yarım ay biçiminde kapatıp kenarlarına bastırarak sıkıca birleştirin. Sıvıyağı tavada kızdırın. Hazırladığınız börekleri kızğın yağda her iki tarafı da altın sarısı renginde oluncaya kadar kızartın.
    • Not : Böreklerin kenarlarını kapattıktan sonra çok bekletmeyin. Kuruyan börekler kabarmaz.

0 Response to "Çiğ Börek"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wibiya widget

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme