Baharatların Faydaları

Baharatlar hem yemeklere lezzet katar, hem sağlığınıza faydası vardır.

 Zencefil : Eski zamanlardan beri mide bulantısına iyi gelmesiyle bilinir. Ayrıca kas ağrıları, kireçlenme ve iltihaplanmaya iyi gelir.
Yenibahar : Sadece meyvemsi baharat olarak kullanılan bir bitkidir. Olgunlaştıktan sonra kurutulup baharat yapılır. Diş ağrılarını hafifletir ve kas ağrılarına iyi gelir.
Tarçın : Şekerli bir baharat olduğu için, kullandığınız zaman yiyeceklere ekstradan şeker katmaya gerek kalmaz. Aynı zamanda kan şekeri seviyesini kontrol eder.
Hindistan Cevizi :  Hem tatlı hem de tuzlu yemeklere eşlik edebilecek bir çeşniye sahiptir. Ruh halinizi düzeltmeye yardımcı olur.
Sumak : Kanı durduracak etkisi vardır, damarları büzerek kanamayı durdurmaya yardımcı olur. Bu etkisi ile kanamalarda faydalıdır. Mikrop öldürücüdür.
Karabiber : Özellikle sindirim sisteminin sağlıklı ve düzenli çalışmasına yardımcı olarak hazmı kolaylaştırır. Mideyi ısıtır. Gaz söktürür ve gaz birikmesine engel olur.




0 Response to "Baharatların Faydaları"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wibiya widget

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme