Sevgililer Günü Kurabiyeleri

MALZEMELER
Kurabiyeler için
  • 330 gr (~2,5 su bardağı) un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı toz tarçın
  • ½ çay kaşığı tuz
  • 180 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 100 gr (~½ su bardağı) toz şeker
  • 100 gr (~½ su bardağı) esmer şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet limonun ince rendelenmiş kabuğu
Vişneli Harç için
  • 250 gr taze veya donmuş vişne
  • 50 gr (~1/4 su bardağı) toz şeker
  • 200 gr ahududu marmeladı
  • Üzeri için 150 gr pudra şekeri
YAPILIŞI
Kurabiye için
Un, kabartma tozu, tarçın ve tuzu bir kabın içerisinde karıştırıyoruz. Tereyağı ve şekeri derin bir kase içerisinde krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. Yumurta, vanilya ve limon kabuğu rendesini içine ekleyip hafifçe karıştırıyoruz. Kuru malzemeyi de tereyağlı karışıma yedirerek pürüzsüz bir hamur hazırlıyoruz. Hamuru şeffak bir folyoya sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendiriyoruz.
Hafifçe unladığımız bir yüzey üzerinde hamuru 5 mm kalınlığında açıp, kalp şeklindeki kurabiye kalıpları ile kesiyoruz. Kestiğimiz kurabiyeleri yaplı kağıt serdiğimiz bir tepsiye diziyoruz. Önceden 180 C’ye ısıttığımız fırında 8-10 dakika pişiriyoruz.
Vişneli Harç için
Vişne, toz şeker ve ahududu reçelini bir robota koyuyoruz ve püre kıvamına gelene kadar çekiyoruz. Püreyi bir tencereye alıp karışım koyulaşana kadar orta ateşte yaklaşık 8 dakika kaynatıyoruz. Ateşten alıp soğuması için 15 dakika bekletiyoruz.
İnce mertal bir spatula yada çay kaşığı yardımıyla harcı soğumuş olan kurabiyelerimizin üzerine yayıyoruz. Servis yapmadan önce pudra şekeri serpiştiriyoruz. Afiyet Olsun...

Kaynak : Hayatıntakendisi

0 Response to "Sevgililer Günü Kurabiyeleri"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wibiya widget

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme