Ev Yapımı Patates Cipsi

Çocukların çok sevdiği patates cipsini kendi mutfağınızda kolayca hazırlamak ister misiniz?

Malzemeler,
2 adet orta boy kızartmalık patates
3 su bardağı sıvıyağ
Su
Tuz
Hazırlanışı,
Patateslerin kabuğunu soyup bol suyla yıkayın.
Salatalık, kabak gibi sebzeleri soymak için kullandığınız araç yardımıyla patatesleri incecik dilimleyin.
Derin bir kabı suyla doldurup tuz ekleyip karıştırın.
Dilimlediğiniz patatesleri tuzlu suyun içinde 10 dakika bekletin.
Sürenin sonunda iyice süzün.
Sıvıyağı kızartma tenceresine alıp iyice kızdırın.
Patatesleri tencereye ekleyip 2 dakika kızartın.
Kızaran patatesleri havlu kağıt serilmiş tabağa alın.
Yağını süzdürdükten sonra servis yapın.
Afiyet olsun.
Püf Noktaları,
Soyacak; patatesleri incecik doğramak için pratik bir araçtır.
Kızartma yağını iyice kızdırmazsanız patatesler yumuşar ve yağ tutar.
Tuzlu suda bekleyen patateslerin rengi kararmaz.
İçinde süzgeci olan kızartma tencereleri yağı almadan kızaran patatesleri kolayca çıkarmanızı sağlar.

0 Response to "Ev Yapımı Patates Cipsi"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wibiya widget

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme