Elmalı turta...

Yaz aylarında kış meyvelerinin hayalini kurar; kış gelinceyse karpuzu, kavunu, kirazı sayıklarız. Oysa her mevsimin meyvesi ayrı güzeldir. Öyle ya; elmayı, ayvayı veya portakalı meyve olarak tüketebileceğimiz gibi, yemeklerde ve tatlılarda da kullanabiliriz. İşte mevsimin lezzet deposu niteliğindeki elma elma ile yapılabilecek bir tarif... Afiyet olsun...

Fırından yeni çıkmış sıcacık bir dilim elmalı turtaya kim hayır diyebilir ki? Hele üzerine pudra şekeri serpiştirilmiş, yanına da bir top sade dondurma yakıştırılmışsa…

Malzemeler

4 kibrit kutusu büyüklüğünde (125 g.) margarin
1 su bardağı (150 g.) pudra şekeri
1 su bardağı (150 g.) yoğurt
1 su bardağı (150 g.)zeytinyağı
1 adet (50 g.) yumurta
İki paket (20 g.) kabartma tozu
Un (hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar eklemek üzere)
1 top sade dondurma

İç malzeme:4 adet (600 g.) elmanın rendesi, 2 yemek kaşığı (20 g.)şeker, tarçın, ceviz veya fındık.

İç malzemelerin tümünü ocakta pişirin ve kenara alın. Margarinle pudra şekerini köpürünceye kadar yoğurun. Sonra diğer malzemeleri içine ekleyin. Hamur arzu edilen kıvama gelene kadar un ilave edin. Hamurdan bir avuç ayırın ve yaklaşık bir saat buzlukta tutun (Hamuru turtanın üstüne ince uzun şekilde rendeleyeceğimiz için donması gerekiyor). Hamurun geri kalanını ısıya dayanıklı tepsiye düz bir şekilde yerleştirin. Sonra en başta hazırladığınız elmalı iç malzemeyi yayarak üzerine yerleştirin. Buzluktaki hamuru elmaların üstüne ince uzun şekilde rendeleyin ve turtayı fırına verin. Fırını 5 dakika önceden açıp, 175-180 dereceye ayarlayın.

Turtayı fırından aldıktan sonra, soğumadan dilimleyin. Zira hamuru kurabiye gibi olduğu için, soğuduktan sonra kesilirse dağılır. Üzerine pudra şekeri serpiştirin ve yanında bir top dondurmayla servis edin.

0 Response to "Elmalı turta..."

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wibiya widget

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme